Vil styrke forholdet mellem Israel og Afrika

Israels FN-ambassadør Gilad Erdan tog imod 25 afrikanske FN-ambassadører.
FN-ambassadører fra 25 afrikanske lande mødte Israels FN-ambassadør Gilad Erdan. (Foto: Israels FN-kontor)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

FN-ambassadører fra 25 afrikanske lande deltog i israelsk arrangement som skal styrke båndene mellem Israel og Afrika, skriver Jerusalem Post.

Mødet blev afholdt af Innovation: Africa grundlægger Sivan Ya’ari og Israels FN-ambassadør Gilad Erdan, som en del af Erdans plan for at styrke forholdet til afrikanske lande og opretholde observatørstatus i Den Afrikanske Union.

Sammen med Mashav som er Israels bureau for international udviklingsarbejde, og andre israelske organisationer præsenterede, Erdan og Ya’ari flere nye israelske projekter i Afrika. Der er blandt andet planer om at koble omkring 200 landsbyer i kontinentet til rendende vand vedvarende energi.

– Israel investerer i og udvider vores relationer med afrikanske lande. Israelsk innovation har betydet at tusindvis af afrikanske landsbyer nu er koblet til vand og strøm gennem samarbejde ledet af Udenrigsministeriet, siger Erdan.

Israels FN-ambassadør omtaler Afrika som fremtidens kontinent og taler varmt om Israels nye forhold til afrikanske lande som Chad, Marokko og Sudan. FN-ambassadør Erdan tilføjer at forholdet mellem Israel og Afrika kun vil blive bedre.

– Rejsern er kun begyndt. Den strategiske alliance mellem Israel og Afrika har styrken der skal til for at stimulere innovation saom vil gavne os alle, understreger FN-ambassadør Erdan.

Ya’ari fortæller at arrangementet er vigtigt for arbejdet med at forbedre levevilkårene for indbyggerne i kontinentet. Hendes organisation bringer israelsk teknologi til det afrikanske kontinent.

– Gennem israelsk sol-, vand- og landbrugsteknologi har vi allerede forbedret livet for mere end tre millioner mennesker, og gennem partnerskabet som etableres her i aften kan vi, sammen, hjælpe endnu flere, siger Ya’ari.Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelStørste våbenbeslaglæggelse i Israels historie
Næste artikelKampen mod antisemitisme slutter ikke
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise