Search
Mange israelere rejser på safarirejser til Tanzania og andre afrikanske lande. Nu melder israelske Channel 12 at Iran havde planer om terrorangreb mod israelere på safariture i Afrika. (Foto: Doron Horowitz/Flash90)

Mossad har afværget flere angreb mod israelere i Afrika

Angrebsforsøgene menes at være hævn over attentatet mod den iranske atomforsker Mohsen Fakhrizadeh.

Israels efterretningstjeneste Mossad har angiveligt afværget flere iranske terrorangreb mod israelske mål i Afrika, skriver israelske Channel 12 (N-12).

Flere personer er blevet trænet af den iranske elitestyrke Quds til terrorangreb mod israelske forretningsmænd og turister i Senegal, Ghana og Tanzania som er populære mål for for israelske turister som rejser på safarirejser.

Nu er fem personer pågrebet af lokale myndigheder i de tre afrikanske lande efter de blev tippet af «vestlig efterretningsorganisation». Ifølge N-12 fik blev de fem personer oplært og fik og udstyr i Libanon og herefter sendt til Afrika under dække af at være religiøse studenter.

De fem menes også at være blevet undervist i at finde jødiske og israelske mål de kunne angribe – heldigvis blev de pågrebet inden de nåede at udføre terrorangrebene.

Allerede i september var der rapporter i israelske medier om et angiveligt iransk terrorforsøg mod israelske forretningsmænd på Cypern. En aserbajdsjansk mand ble pågrebet og sigtet af lokale myndigheder.

Iran vil hævne attentatet mod den iranske atomforsker Mohsen Fakhrizadeh i 2020, han var desuden leder af det iranske atomvåben-program. Det iranske regime mener at Israel som står bag attentatet.

Du kan læse denne artikel gratis på grund af MIFFs over 12.900 medlemmer i Norge og over 1.000 medlemmer i Danmark. Men vi har brug for støtte fra mange flere nu!

Giv en gave her eller brug MobilePay 49739

Bliv medlem ved at udfylde formularen herunder og trykke på “send”!

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp