Israel har udnævnt første beduinske ambassadør

Ishmael Khaldi er udnævnt til Israels nye ambassadør i Eritrea.
Ishmael Khaldi har arbejdet for Udenrigsministeriet siden 2014. Nu bliver han Israels første beduinske ambassadør. (Foto: Det israelske udenrigsminiterium)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Det israelske udenrigsministerium udnævnte søndag den 5. juli Ishmael Khaldi til Israels nye ambassadør til Eritrea. Han bliver dermed den første beduin som bliver israelsk ambassadør i udlandet, skriver avisen Times of Israel.

Khaldi skabte også historie for mere end ti år siden, da han blev den første beduinske-israeler som gjorde tjeneste som diplomat i udenrigsministeriet. Han har siden haft flere diplomatiske stillinger i USA og andre steder.

Beduiner er en arabisktalende folkegruppe som tidligere var nomader i store dele af Mellemøsten og Nord-Afrika. I dag er der ikke så mange som fortsat lever som nomader. Over 200.000 af indbyggerne i Israel er beduiner. Du kan læse mere her.

Den nye ambassadør blev født i Khawaled i nærheden af Haifa, hvor han voksede op som fårhyrde. Khaldi stod for et projekt i sin landsby som hed “Vandretur og læring med beduiner i Galilæa” som har fået tusindvis af unge jøder til landsbyen for at lære om beduinsk kultur og historie. Han har udtalt at mødet med de unge inspirerede ham til at blive diplomat – læs mere her.

Han er blevet kendt i pro-israelske kredse for sit diplomatiske arbejde, hvor han som muslim forsvarer Israel. Han har været vicekonsul på den amerikanske vestkyst og fungerende konsul i Miami, i tillæg til at have ledet London-ambassadens arbejde mod BDS-bevægelsen. Derudover har han skrevet bogen A Shepherd’s Journey – en fårhyrdes rejse. Læs mere her.

Udnævnelsen af Khaldi blev bekendtgjort sammen med ti andre kandidater til udenrigstjeneste. Alle kandidaterne skal have en endelig godkendelse af regeringen

Tidligere forsvars- og udenrigsminister Avigdor Lieberman fra partiet Yisrael Beytenu hylder udnævnelsen på Twitter.

– Hjertelige lykønskninger til Ishmael Khaldi fra landsbyen Khawaled, som i dag blev udnævnt til Israels ambassadør i Eritrea. Khaldi fungerede som min rådgiver, da jeg tjente som udenrigsminister. Han er kendt for at være en israelsk patriot, der utrætteligt forsvarer staten Israel og kæmper for statens gode omdømme i verden, skrev Lieberman.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelMossad siges at have afværget iranske angreb mod israelske ambassader blandt andet i Europa
Næste artikelI takt med Israel lukker mere ned lurer stigende økonomisk usikkerhed
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise