New Outlook inviterer til film- og diskussionsaften over Stig Dalagers dokumentarfilm MØRKE OG FORSYNING fra Vestbredden og Israel

  Stig Dalager vil med sin film og et oplæg lægge op til at diskutere den israelsk-palæstinensiske konflikt i lyset af et forsoningsperspektiv.
  Stig Dalager (foto: Forfatterweb)
  Stig Dalager (foto: Forfatterweb)
  Indlæser kort...
  mandag 11. februar 2019 kl. 19:00
  København
  Gateadresse: Købemagergade 43, 1
  Navn på lokalet: Ubuntuhuset

  Film-og diskussionsaften over Stig Dalagersdokumentarfilm MØRKE OG FORSONING fra Vestbredden og Israel. Stig Dalager vil med sin film (fra 2003) og et oplæg lægge op til at diskutere den israelsk-palæstinensiske konflikt i lyset af et forsoningsperspektiv.

  I en 2017 omtale af filmen skriver Stig Dalager: Filmen “Mørke og forsoning” er lavet i 2003 på en rejse jeg foretog til Vestbredden og Israel efter en opfordring fra Folkekirkens Nødhjælp. Den er et forsøg på at belyse de vanskelige vilkår for civilbefolkningen på begge sider af den israelsk-palæstinensiske konflikt. Desværre har ikke meget ændret sig siden, jeg optog filmen.”

  Baggrundsinformation fra Folkekirkens Nødhjælp (daværende Generalsekretær, Peter Lodberg) i Kristeligt Dagblad den 3. oktober 2003 – “Medlidenhed med israelske ofre“: Bl.a. ” Folkekirkens Nødhjælp støtter bl.a. organisationens [The Parents’ Circle] telefoncentral, der sætter israelere og palæstinensere i kontakt med hinanden. Israelere kan ringe ind til telefoncentralen og blive stillet videre til en palæstinensisk familie og omvendt. Pengene til telefoncentralen er bl.a. blevet indsamlet på Roskilde Festivalen i år.”

  Du kan læse denne artikel på dansk, fordi der er Israel-venner, der støtter MIFFs arbejde med kontingenter og gaver. Klik her for at blive medlem af MIFF!

  Biografi fra Stig Dalagers hjemmeside:

  Stig Dalager er international anerkendt forfatter og dramatiker. Stig Dalagers omfattende forfatterskab, der tæller mere end 50 værker, fortrinsvis romaner og skuespil, hvoraf adskillige er udgivet og/eller opført internationalt (i 23 lande), suppleres af hans virke som en aktiv samfundsdebatør.

  Blandt de vigtigste udgivelser er romanerne ”Davids bog” (1995), ”To dage i juli” (2002), ”Rejse i blåt” (2004, indstillet til den britiske Impac Prize 2008), romanserien om den amerikansk-danske advokat Jon Bæksgård i verdens brændpunkter, samt romanen “Det blå lys”, der er en stort anlagt roman om den dobbelte nobelpristager Marie Curie og hendes tid. (2012).

  Stig Dalager modtog i 2005 den livsvarige ydelse fra Statens Kunstfond.

  New Outlook har en hjemmeside og er på Facebook. Etableret i 1998, “New Outlook er en dansk-jødisk fredsorganisation, der ud fra en dyb bekymring for bevarelsen af staten Israels eksistens og for bevarelsen af jødedommens humanistisk-etiske værdier”.