“Invandring til Kana’ans land”. Nordjyske Venner af Israel (NVAI) er vært til lektor Carsten Vang

  Hvad kan arkæologi og historieforskning fortælle om jødernes indvandring til det hellige land?
  Carsten Vang (billedet fra Selskabet for Bibelsk Arkæologi)
  Carsten Vang (billedet fra Selskabet for Bibelsk Arkæologi)
  Indlæser kort...
  onsdag 20. februar 2019 kl. 19:00
  Aalborg
  Gateadresse: Skydebanevej 2
  Navn på lokalet: Sognesalen i Vesterkær Kirke

  Carsten Vang er lektor i Gammel Testamente på Menighedsfakultetet i Aarhus. Han har tidligere været til et NVAI møde for at fortælle om udvandringen fra  Ægypten. Han fortsætter nu med at berette, hvad arkæologi og historieforskning kan fortælle om jødernes indvandring til det hellige land.

  Bibelen fortæller, at Israel erobrede Kana’ans land og bosatte sig dér. Jerikos mure faldt, og folket kunne gå direkte ind. Hvad er der fundet arkæologisk, som kan belyse denne vældige beretning? Og er det rigtigt, når forskere siger, at indvandringen aldrig har fundet sted, fordi arkæologien modsiger det?

  Carsten Vang mener, at der er solide arkæologiske og historiske beviser for, at bibelens beretning om jødernes erobring af Kanaans land (Det nuværende Israel incl. Vestbredden) har fundet sted. Carsten Vangs foredrag er ikke alene af historisk interesse. Det er også en kommentar til den nuværende strid mellem israelere og palæstinensere, hvor palæstinenserne hævder, at det historiske Israel aldrig har eksisteret.

  Du kan læse denne artikel på dansk, fordi der er Israel-venner, der støtter MIFFs arbejde med kontingenter og gaver. Klik her for at blive medlem af MIFF!

  Carsten Vang tilbyder blandt andet foredrag om israelitternes udvandring af Egypten, Dødehavsrullerne og Bibelens troværdighed i lyset af arkæologien – fortrinsvist på Fyn og i Jylland. Se mere på hans præsentationside på Selskab for Bibelsk Arkæologi.

  Entre for medlemmer er gratis

  Entre for ikke medlemmer kr. 25 pro persona

  Kaffe/te med brød kr. 25 pro persona

  NVAI holder møder normalt et arrangement en gang om måneden, dog ikke i juni, juli og august, hvor man i stedet måske laver en sommerudflugt.