For første gang i Danmark: Kom til mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande

  MIFF inviterer i samarbejde med den israelske ambassade til mindedag i København for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran.
  Den israelske ambassadør, Benny Dagan og forfatteren, Lyn Julius deltager ved mindemarkeringen for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran d. 17 november i København. (Foto: Facebook/privat)
  Indlæser kort...
  søndag 17. november 2019 kl. 13:30
  København
  Gateadresse: Krystalgade 12 1172 København K
  Navn på lokalet: Det jødiske Hus (Bag ved synagogen)

  For første gang i Danmark
  MIFF inviterer i samarbejde med den israelske ambassade til åben mindemarkering for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran i Det jødiske Hus. Der vil være foredrag af forfatteren Lyn Julius, som er ekspert på området og en hilsen fra Israels ambassadør, Benny Dagan.

  Israel vedtog officiel mindedag i 2014
  I 2014 besluttede Knesset (det israelske parlament) at udnævne d. 30 november til at være den officielle mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran. Både før og efter Israels oprettelse som en moderne jødisk stat i 1948, blev jøderne i arabiske lande udsat for intensiv diskrimination og forfølgelse.

  Voldsom forfølgelse af jøder i arabiske lande
  Den nationalistiske og religiøse racisme, som jøderne blev udsat for har medført, at antallet af jøder i arabiske lande er faldet fra næsten 1 million til mindre end 5.000 i de sidste 80 år. Efter den islamiske revolution i Iran i 1979 faldt antallet af jøder fra mere 80.000 til mindre end 10.000.

  MIFF markerede mindedagen i Norge i 2018 og nu også i Danmark
  MIFF Norge markerede dagen for første gang i Norge sidste år og nu er turen også kommet til Danmark. MIFF vil i samarbejde med den israelske ambassade, afholde den første mindedag for jødiske flygtninge fra arabiske lande og Iran i København søndag d. 17 november, kl 13:30-15:30 i Det jødiske Hus.

  Lyn Julius og den israelske ambassadør
  Den britiske forfatter Lyn Julius – en af ​​verdens førende eksperter i jødernes flugt fra arabiske lande, udkom sidste år med bogen Uprooted (How 3000 Years of Jewish Civilization in the Arab World Vanished Overnight) Lyn Julius vil holde foredrag og den israelske ambassadør, Benny Dagan vil sige nogle ord om mindedagen.

  Denne artikel er en gave til dig fra medlemmerne i Med Israel for Fred (MIFF). Hvis du også bliver medlem, kan vi nå ud med sandheden om Israel til endnu flere. Hvis du allerede er medlem, håber vi, at du vil rekruttere en ven nu. Klik her for at gå til indmeldelsesblanket. Medlemskab er gratis året ud!

  Der er et begrænset antal pladser – skynd dig at bestille billet her 
  Pris: 50,- + gebyr til Billetto.

  Praktiske oplysninger:
  – Varighed: 13:30-15:30
  – Undlad at medbringe store tasker og husk ID.
  – Der vil komme flere oplysninger om begivenheden hen af vejen

  MIFF og den israelske ambassade byder jer velkommen!

  Tidligere artikel#EUROVISION Bus fra “MyHeritage”: 8. april 11-16
  Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

  I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

  Avatar
  Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.