Max Zeuthen (t.h) deltog fra Danmark ved MIFFs Israel-konference 2021 i Norge. Her ses Max sammen med MIFFs daglige leder, Conrad Myrland. (Foto: MIFF)

Ung dansk Israel-ven fortæller om sine oplevelser fra MIFF’s Israel-konference

Max Zeuthen fortæller også hvorfor det er så vigtigt at flere unge Israel-venner kommer med ombord.

Ungdomsarbejde som uddanner fremtidens Israel-venner og ambassadører med viden og mod til at stå op for Israel er en hjørnesten i MIFFs arbejde.

MIFF prioriterer eksempelvis at tilbyde unge Israel-venner en stærkt sponsoreret Israel-tur hvor unge fra 18 år får en unik mulighed for at opleve landet, lærer om Israels historie, demografi, sikkerhedsudfordringer og meget andet. Læs om MIFF’s ungdomsture inkl. klip HER (norsk).

MIFF afholder også årlige gratis ungdomskonferencer i Norge hvor unge Israel-venner fra 16 år mødes på tværs af landegrænser.

Desværre har Corona-krisen gjort det svært at arrangere ungdomsarrangementer hvor unge Israel-venner kan mødes ansigt til ansigt, der er håb om at det snart ændrer sig – et godt skridt på vejen er at Israel nu gravist har åbnet op for indrejse af turister – læs HER.

I 2020 var jeg MIFF’s første praktikant i Danmark. Den 30. september 2020 skrev MIFF; “Vi er stolte over at kunne præsentere Max Zeuthens klip for jer. Max er 15 år, går i 9. klasse og er MIFF’s praktikant i denne uge”.

Som praktikant ville jeg gerne få et indblik i folks opfattelse af Israel. Med mit mobilstativ i den ene hånd og mit kamera i den anden, slog jeg mig selv ned i København og interviewede tilfældige forbipasserende. Se klippet her:

Her er flere klip jeg har produceret for MIFF -klik HER.

Jeg har også skrevet nogle artikler for MIFF – her er en af dem; ICC gør Israel til syndebuk for Hamas’ brutalitet – læs HER.

Den 8.-10. oktober deltog jeg for første gang i MIFF Israel-konference som fandt sted i Kristiansand i Norge.

Noget af det som gjorde et stort indtryk på mig, var mødet med andre unge Israel-venner og det tætpakkede program med spændende foredrag som gav mig et helt andet indblik i den virkelighed som Israel lever under end vi hører om i danske medier. Du kan se alle foredragene HER.

Under konferencen fortalte jeg også i et kort klip hvorfor det er så vigtigt at alle Israel-venner – også de unge, støtter op om Israel.

En af hovedårsagerne til at jeg støtter Israel, skyldes at Israel er et demokrati som vægter lige rettigheder for at alle sine indbyggere – uanset etnicitet, religion eller køn. Israel er faktisk det eneste demokrati i Mellemøsten, hvilket jeg mener vi alle har et ansvar for at støtte op om.

Som ung Israel-ven er det afgørende at vi har et fællesskab hvor vi kan tale sammen, udveksle erfaringer, ideer og støtte hinanden i at stå op for Israel. Det var noget af det jeg fandt i mødet med andre unge Israel-venner hos MIFF.

MIFF bruger mange ressourcer på at skabe en platform hvor os unge Israel-venner kan mødes på tværs af landegrænser. Udover Norge, er MIFF også i Danmark, Island og Sverige. Som noget helt særligt for Danmark, er unge Israel-venner fra Færøerne også meget velkomne til at deltage i MIFF’s ungdomsaktiviteter.

MIFF sponsorere mange af de unges deltagerudgifter i Israel-konferencen (fra 16 år) og MIFFs årlige Israel-tur (fra 18 år).

MIFF afholder også en gratis årlig ungdomskonference (fra 16 år).

Jeg vil helt klart deltage i MIFF’s fremtidige ungdomsaktiviteter og glæder mig til at møde endnu flere unge Israel-venner, kommer du med?

* Der er begrænset pladser ved MIFFs ungdomsaktiviteter. Er du ung Israel-ven i alderen 16-30 år, er du meget velkommen til at kontakte Kjetil på: kjetil@miff.no for mere information.

Som MIFF-medlem er du med til at støtte ungdomsarbejdet som skaber et fællesskab for unge Israel-venner som mig, og uddanner fremtidens voksne som tør stå op for Israel. Som tak for din støtte giver MIFF dig GRATIS medlemskab året ud i 2021 – bliv medlem HER.

Du er også meget velkommen til at give MIFF en gave som går ubeskåret til informationsarbejdet for Israel og ungdomsarbejdet som uddanner fremtidens Israel-venner – klik HER for at blive fast giver eller:

Bankkonto 5290 9020945009

Mobile Pay 49739


Facebook
Twitter
Email
WhatsApp