Formand for Fælleskomitéen for Israel i Jyllands-Posten: – At beskylde Israel for ‘vaccine-apartheid’ grænser til antisemitisme

- Medierne og venstrefløjspolitikere er desværre med til at fritage det palæstinensiske selvstyre (PA) for deres ansvar for den palæstinensiske befolkning, skriver Henrik Chievitz.
Israel har ikke ansvaret for at vaccinere palæstinenserne mod Corona. (Illustrativt foto: Département des Yvelines, flickr)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Før Corona-krisen brød ud har MIFF gentagende gange dokumenteret stigende anti-semitisme i Danmark:

Den 26. februar 2020, skrev MIFF: Antisemitismen stiger i Danmark – vores politikere har et medansvar. Det er ikke ligegyldigt hvad vores politikere siger eller mener. Den førte politik afspejles også i befolkningen.

Corona-krisen har gjort ondt værre:
MIFF har samlet rå anti-israelsk propaganda forud for statsministerens Corona-møde med Netanyahu. Venstrefløjen og Dansk palæstinensisk venskabsforening (DPV) har fået kaffen galt i halsen over at statsministeren vil have tæt Corona-samarbejde med Israel. MIFF har samlet flere eksempler på rå anti-israelsk propaganda.

Israels stemme er i mange tilfælde blevet censureret ud af de danske medier.

Israels ambassade får ikke ordet i danske medier:

MIFF giver Israels viceambassadør ordet nægtet af Politiken. MIFF bringer Israels viceambassadør, Davy Antebis svar på rå anti-israelsk propaganda i Politiken.

Danske medier fortæller ikke danskerne om PAs misbrug af dansk bistand til terrorbelønning:
Palæstinensiske myndigheder gav mindst 1 milliard kroner i belønning til terrorister. Her er tallene som de palæstinensiske myndigheder (PA) har forsøgt at skjule. Se hvor mange penge du har været med til at betale til terrorister med israelske liv på samvittigheden.

Heldigvis er der også undtagelser. I dag har formand for Fælleskomitèen for Israel, Henrik Chievitz et indlæg i Jyllands-Posten.

Her er indlægget:

Når fordomme står i vejen for Corona bekæmpelse

Jeg har fulgt mediernes dækningen af Corona-situationen I Israel og statsminister Mette Frederiksens besøg i Israel – herunder b.la venstrefløjens ensidig kritik af staten Israel.

Først en stor tak til statsminister Mette Frederiksen for at være visionær, tage ansvar, søge viden og samarbejde, der hvor den er stærkest.

Jeg er meget forundret over den negative dækning af den demokratiske stat Israel og deres måde at håndtere Corona på. Kritikken fra b.la medier og politikere er gennemsyret af negative udtalelser/dækning selvom der er mange positive ting at skrive om.

Dækningen er efter min opfattelse præget af en negativ forudindtaget tilgang hvor fakta og historisk viden ofte er sat ud af spil – desværre vigtige redskaber der ofte mangler når Israel får fokus.

Nuancering af debatten er nødvendig – vi skal huske at palæstinenserne har et selvstyre og selv er ansvarlige for deres befolkning. For ikke så længe siden udtalte den palæstinensiske sundhedsminister at selvstyret i begyndelsen af marts vil modtage to millioner doser vaccine uden om Israel og tilføjede, at det “har hele tiden har været meningen.”

Både på Vestbredden og i Gaza gør det sig gældende at de ikke ønsker/formår at samarbejde med den jødiske stat, Hamas i Gaza ønsker Israel fjernet fra landkortet og angriber ofte civilbefolkning i Israel og opfordrer deres befolkning til terrorangreb og drab.

En vigtig pointe er også at selvstyret på Vestbredden bruger 360 mio. $ (godt 2 mia. kr.) til understøttelse af terrorister, der sidder i fængsel, og deres familier. Penge der kan blive brugt til at købe vacciner og ville række til at vaccinere samtlige 5 mio. indbyggere i Gaza og på Vestbredden to gange. Men selvstyret har truffet et bevidst valg om at støtte dømte terrorister og deres familier frem for kampen mod Corona.

Ud af 9,3 millioner israelske statsborgere udgør muslimer, kristne og druser 1,9 millioner, hvilket svarer til 21,1 % af befolkningen, som bliver vaccineret nøjagtig som de jødiske medborgere. Så betegnelsen ”vaccine-apartheid” er horribel og efter min mening grænsende til antisemitisk bemærkning.

Palæstinenserne på Vestbredden og I Gaza tilhører ikke ”Landet Israel” – det er selvstyreområder som er udlagt til forhandling i forhold til land for fred – der har aldrig eksisteret en palæstinensisk stat og derfor er Israel IKKE en besættelsesmagt. Ifølge Oslo-aftalerne gælder det at Vestbredden og Gaza selv er ansvarlige for deres befolkningssundhed – også under en pandemi.

Mange politikere og medier glemmer at fortælle at Israel faktisk tilbød deres hjælp til PA men blev afvist.

Kritikken rettet mod Israel burde efter min mening i stedet være adresseret til lederne af det palæstinensiske selvstyre (PA) som misbruger deres befolkning for at fremme deres politiske agenda mod Israel.

Gang på gang peger den palæstinensiske ledelse på Israel som den skyldige i alt – i stedet for at tage ansvar for deres egen befolkning og agere som en ansvarlig ledelse der sætter deres befolkning ve og vel i front. I stedet bruger de deres befolkning som våben mod Israel.

Medierne og venstrefløjspolitikere er desværre med til at fritage det palæstinensiske selvstyre for ansvaret for deres befolkning og fremtid og dermed er de med til at gøre det endnu svære at nå frem til en to-statsløsning.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelNorges ambassadør Kåre Aas: «Israel er et fantastisk land»
Næste artikelPAs premierminister: – Vi vil hjælpe ICC med at efterforske Israel for krigsforbrydelser
Avatar
Rika Greenberg (født 1969 i København) har en BA i hebraisk og mellemøstlige forhold samt en kandidatgrad i strategisk kommunikation. Derudover er hun uddannet i klassisk kunst og grafisk design. Rika har bred international erfaring fra fx reklamebranchen, medicinalbranchen og internationale vikrsomheder. Hun er vokset op i Israel, men bosatte sig igen i Danmark som voksen, hvor hendes to nu voksne børn også er født. Fra 1. feb. 2019 er Rika Greenberg blevet ansat i en 80% stilling som marketingsansvarlig og journalist i MIFF Danmark.

Ingen indlæg at vise