Politikeren fejrede løsladelsen af ​​terrorist

Nu efterforskes den israelsk-arabiske politiker Abu Shehadeh af politiet.
Den israelsk-arabiske politiker Sami Abu Shehadeh fra partiet Balad fejrerede løsladelsen af dømt terrorist. (Foto: Knesset)
Vis din støtte - klik her for at blive medlem af MIFF nu eller give en gave til informationsarbejdet. Du kan også sende SMS med kodeord MIFF til 1245 (200 kr).

Den israelsk-arabiske politiker Sami Abu Shehadeh, som sidder i Knesset for Den arabiske fælleslisten, deltog for nylig i fejring af løsladelsen af den dømte terrorist Anis Saffouri, skriver Israel Hayom.

Læs også MIFFs artikel: Den israelske højesteret lader kvinde som har rost terrorist være kandidat til Knesset.

I 2009 blev Saffouri idømt 14 års fængsel for at have konspireret til at myrde piloter i det israelske luftforsvar, soldater og forskere. Den israelske araber fra den arabiske by Shfaram i Nord-Israel blev dømt for at hjælpe og støtte fjenden, ulovlig tilknytning til terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad, konspiration til at begå mord og brud på våbenloven.

Den højreorienterede vagthundgruppe Im Tirtzu har anmeldt hændelsen til politiet. De har også klaget over politikeren for Knessets etiske komité.

Im Tirtzu mener Shehadeh og de andre deltagere ved fejringen, inklusiv en anden tidligere israelsk-arabisk politiker, har brudt paragraf 24 i Israels anti-terrorlov fra 2016, som forbyder at rose og støtte terror.

Saffouri blev modtaget af flere hundrede indbyggere i Shfaram efter han blev løsladt fra fængsel, inklusiv en delegation fra Shehadehs parti Balad, som er en fraktion af Den arabiske fælleslisten. Medlemmer af delegationen talte under arrangementet og overrakte Saffouri en æresplaket. Balad har uploaded billeder og videoklip fra arrangementet på sin officielle Facebook-side.

– Det er på tide at stoppe dobbeltmoralen til fordel for politikere i Den arabiske fælleslisten, som får frie tøjler af Højesteret til at promovere terror og trampe på loven, siger Tom Nisani i Im Tirtzus.

– De radikale opildnere hører hjemme i fængsel snarere end i Knesset. Vi beder Knessets etiske komité og politiet om at bruge lovens fulde tyngde til at slå ned på Shehadeh og hans terror-støttende kollegaer i Fælleslisten, siger Nisani.

Det israelske politi oplyser at de efterforsker hændelsen.

Du er velkommen til at kommentere på artiklen!

I vores kommentarfelt har Med Israel For Fred (MIFF) givet ytringsfrihed for medlemmer og modstandere siden 2001. Skriv dit indlæg med dit rigtige navn og hold dig til sagen. Chikane er uacceptabelt. Undgå alle former for spam. Brud på retningslinjerne medfører, at kommentarer bliver slettet eller at du bliver blokeret.

Bliv fast giver for MIFF Danmark med sms
Send FASTMIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et fast månedligt beløb på 100 kroner på din mobilregning + alm. sms-takst). For opsigelse: Send FASTMIFF STOP til 1245. Udbyder: Med Israel for fred, Muldvad 7, 2800 Kongens Lyngby, tlf. 93 87 86 74
Giv en gave til MIFF Danmark  med sms
Send MIFF til 1245 (der vil blive opkrævet et engangsbeløb på 200 kroner på din næste mobilregning + alm. sms-takst)


Tidligere artikelIsrael vil teste mulig Corona-vaccine på mennesker til oktober
Næste artikelIDF angreb Hamas-mål i Gaza efter brændstofballon-angreb mod Syd-Israel
Avatar
Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.

Ingen indlæg at vise