Den israelsk-arabiske politiker Sami Abu Shehadeh fra partiet Balad fejrerede løsladelsen af dømt terrorist. (Foto: Knesset)

Politikeren fejrede løsladelsen af ​​terrorist

Nu efterforskes den israelsk-arabiske politiker Abu Shehadeh af politiet.

Den israelsk-arabiske politiker Sami Abu Shehadeh, som sidder i Knesset for Den arabiske fælleslisten, deltog for nylig i fejring af løsladelsen af den dømte terrorist Anis Saffouri, skriver Israel Hayom.

Læs også MIFFs artikel: Den israelske højesteret lader kvinde som har rost terrorist være kandidat til Knesset.

I 2009 blev Saffouri idømt 14 års fængsel for at have konspireret til at myrde piloter i det israelske luftforsvar, soldater og forskere. Den israelske araber fra den arabiske by Shfaram i Nord-Israel blev dømt for at hjælpe og støtte fjenden, ulovlig tilknytning til terrorgruppen Palæstinensisk Islamisk Jihad, konspiration til at begå mord og brud på våbenloven.

Den højreorienterede vagthundgruppe Im Tirtzu har anmeldt hændelsen til politiet. De har også klaget over politikeren for Knessets etiske komité.

Im Tirtzu mener Shehadeh og de andre deltagere ved fejringen, inklusiv en anden tidligere israelsk-arabisk politiker, har brudt paragraf 24 i Israels anti-terrorlov fra 2016, som forbyder at rose og støtte terror.

Saffouri blev modtaget af flere hundrede indbyggere i Shfaram efter han blev løsladt fra fængsel, inklusiv en delegation fra Shehadehs parti Balad, som er en fraktion af Den arabiske fælleslisten. Medlemmer af delegationen talte under arrangementet og overrakte Saffouri en æresplaket. Balad har uploaded billeder og videoklip fra arrangementet på sin officielle Facebook-side.

– Det er på tide at stoppe dobbeltmoralen til fordel for politikere i Den arabiske fælleslisten, som får frie tøjler af Højesteret til at promovere terror og trampe på loven, siger Tom Nisani i Im Tirtzus.

– De radikale opildnere hører hjemme i fængsel snarere end i Knesset. Vi beder Knessets etiske komité og politiet om at bruge lovens fulde tyngde til at slå ned på Shehadeh og hans terror-støttende kollegaer i Fælleslisten, siger Nisani.

Det israelske politi oplyser at de efterforsker hændelsen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp